​​Snel je heftruck certificaat halen? Start hier

Als jij Snel jouw heftruck certificaat halen wilt, is het handig om te weten hoe dit in zijn werking gaat.

Theorie en praktijk

Net als voor een rijbewijs heb je kennis nodig en skills waarbij je deze kennis toepast. Wil je een Hoogwerker cursus volgen is het van belang dat je de basiskennis dus gaat leren en dus in ieder geval op de heftruck kan stappen en met zekerheid deze kan besturen. Daarnaast is kennis over de veiligheid belangrijk. Ook de belading en belasting, inspecties, verkeersvoorschriften en wetten komen aanbod. Dit is basiskennis die je ook zult leren bij Hoogwerker cursus volgen en als jij Snel jouw heftruck certificaat halen wilt. 

In de praktijk ga je aan de slag met het rijden van een hoogwerker of heftruck, hoe je deze kan inspecteren voor je ermee aan de slag gaat en voertuigbeheersing. 

Verschillende niveau’s

Bij een Hoogwerker cursus volgen kun je nog kiezen voor verschillende categorieën hoogwerkers waar je meer gaat werken. Zo is er een categorie 3A en 3B. categorie 3A is een hoogwerker die recht omhoog beweegt en waarvan jij het karretje en het hekwerk onder controle moet hebben. Bij de categorie 3B gaat het om een hoogwerker waarbij je schuin-vooruit beweegt en ook het bakje en het karretje verschillen van de categorie 1 hoogwerker. Je moet dus met verschillende bewegingen om kunnen gaan, dit vereist wel dat jij een Hoogwerker cursus volgen moet.

Als jij Snel jouw heftruck certificaat halen kan dit binnen één dag. Hiervoor is maar één soort niveau certificaat en heb je dus binnen een dag jouw certificaat binnen. Dit is erg handig als jij dit certificaat snel wilt gaan gebruiken voor bijvoorbeeld een sollicitatie bij een bedrijf dat dit certificaat als een vereiste heeft.

Baanmogelijkheden uitbreiden

Door het behalen van een certificaat voor een hoogwerker of heftruck kun jij dit toevoegen aan jouw certificaten op jouw cv. Dit kan voor een bedrijf heel erg aantrekkelijk zijn en jou dus als een goede kandidaat zien voor een baan in de logistiek. Jij kan dan goed omgaan met deze voertuigen en kan dus van belang zijn in het logistieke proces.